Koalicija ''Pod lupom'' posmatra prijevremene izbore u devet općina/gradova u BiH

11.02.2019. Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'' posmatrat će prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u svih devet općina/gradova u BiH koji će biti održani 17.2.2019. godine
Koalicija ''Pod lupom'' posmatra prijevremene izbore u devet općina/gradova u BiH

Na ovim izborima bit će angažovano oko 200 nestranačkih, građanskih posmatrača/ica Koalicije ''Pod lupom'' raspoređenih na oko 60% redovnih biračkih mjesta, u 7 mobilnih timova, 9 lokalnih izbornih komisija, te Glavni Centar za brojanje.

Svojim angžamanom i tokom ovih prijavremenih izbora, Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštivanje Izbornog zakona BiH i izbornih pravila, te zaštiti glasove svih birača/ica.

Koalicija ''Pod lupom'' poziva sve političke subjekte na poštivanje izbornih pravila i  izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja istih, te ohrabruje građane/ke BiH da izađu na izbore u što većem broju.

Sve uočene nepravilnosti neposredno prije izbornog dana i na izborni dan, građani/ke BiH mogu prijaviti na broj telefona 033 268 160 ili putem elektronske pošte: info@podlupom.org.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ''Pod lupom'' Nini Zubović putem elektronske pošte pr@podlupom.org ili brojeva telefona 033 268 160 i 063 396 534.

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (593)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (178)

Providne glasačke kutije (192)

Smanjenje visine glasačkih kabina (60)

Sve navedeno (879)

Drugo (139)

Glasaj

Mapa