Najava konferencije "SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!''

Centralna konferencija Koalicije „Pod lupom“ pod nazivom ''SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!'' će se održati 29. marta/ožujka (srijeda) 2017. godine sa početkom u 11.00h u Velikoj sali Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu.
Najava konferencije "SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!''

Na konferenciji će biti održane tri panel sesije na teme izbornih rokova i izbornog kalendara, biračkih odbora, te tehničkih unapređenja izbornog procesa. Navedene teme tiču se preporuka Koalicije ,,Pod lupom“ koje su u ovom trenutku prioritetne za unapređenje izbornog procesa i koje Koalicija aktivno zagovara kroz monitoring rada dvije interresorne radne grupe za unapređenje izbora.


Konferencija će okupiti preko 150 učesnika, predstavnika zakonodavnih institucija vlasti, predstavnika izborne administracije, međunarodne i akademske zajednice, te predstavnika medija i civilnog društva.


Izjave za medije su planirane u 12:00 sati.


Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ,,Pod lupom'' Jovani Kljajić putem elektronske pošte pr@podlupom.org ili telefona 033 268 160 i 065 252 016.

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (375)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (100)

Providne glasačke kutije (124)

Smanjenje visine glasačkih kabina (28)

Sve navedeno (494)

Drugo (85)

Glasaj

Mapa