Poziv građanima Prijedora na javnu tribinu Koalicije ,,Pod lupom"

Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje u Prijedoru javnu tribinu pod nazivom ''IZBORNI ZAKON POD LUPOM GRAĐANA", koja će se održati 22. novembra/studenog 2017. godine (srijeda) sa početkom u 17:00 sati u hotelu Prijedor u Gradu Prijedor.
Poziv građanima Prijedora na javnu tribinu Koalicije ,,Pod lupom"

Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.
Javnoj tribini će prisustvovati građani Grada Prijedor, posmatrači Koalicije ,,Pod lupom“ iz Prijedora i susjednih gradova/opština, predstavnici političkih subjekata, nevladinog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i medija.
Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016. godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa.
Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i dvanaesta je u nizu od 13 javnih događaja koje Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje širom Bosne i Hercegovine, u 13 različitih gradova/opština.
Molimo Vas da potvrdite učešće na e-mail adresu prijava@podlupom.org ili putem telefonskog poziva na broj 033 268 160 najkasnije do petka, 17. novembra/studenog 2017. godine.


Unprijed zahvalni!


Vaša Koalicija "Pod lupom"

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (486)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (134)

Providne glasačke kutije (171)

Smanjenje visine glasačkih kabina (39)

Sve navedeno (678)

Drugo (101)

Glasaj

Mapa