Poziv građanima Stoca na javnu tribinu Koalicije ,,Pod lupom“

Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje u Stocu javnu tribinu pod nazivom ,,IZBORI 2016 – Da li je Stolac posljednji slučaj?“, koja će se održati 12. septembra/rujna 2017. godine (utorak) sa početkom u 17:00 sati u prostorijama Gradskog muzeja (Šarića kuća) u općini Stolac.


Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.


Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016. godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa.


Javnoj tribini će prisustvovati građani općine Stolac, posmatrači Koalicije ,,Pod lupom“ iz općine Stolac i susjednih gradova/općina, predstavnici političkih subjekata, nevladinog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i medija.


Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i osma je u nizu od 13 javnih događaja koje Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje širom Bosne i Hercegovine, u 13 različitih gradova/općina.


Poželjna je potvrda učešća na e-mail adresu prijava@podlupom.org  ili putem telefonskog poziva na broj 033 268 160 najkasnije do ponedjeljka, 11. septembra/rujna 2017. godine.

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (375)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (100)

Providne glasačke kutije (124)

Smanjenje visine glasačkih kabina (28)

Sve navedeno (494)

Drugo (85)

Glasaj

Mapa