Poziv građanima Tuzle na javnu tribinu Koalicije ,,Pod lupom"

Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje u Tuzli javnu tribinu pod nazivom ''KO NARUŠAVA NAŠU IZBORNU VOLJU?", koja će se održati 25. oktobra/listopada 2017. godine (srijeda) sa početkom u 17:00 sati u hotelu Tuzla u Gradu Tuzla.


Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste zajedno zagovaramo kod donosioca odluka.


Javnoj tribini će prisustvovati građani Grada Tuzla, posmatrači Koalicije ,,Pod lupom“ iz Tuzle i susjednih gradova/općina, predstavnici političkih subjekata, nevladinog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i medija.


Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016. godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa.


Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i jedanaesta je u nizu od 13 javnih događaja koje Koalicija ,,Pod lupom“ organizuje širom Bosne i Hercegovine, u 13 različitih gradova/općina.


Molimo Vas da potvrdite učešće na e-mail adresu prijava@podlupom.org  ili putem telefonskog poziva na broj 033 268 160 najkasnije do petka, 20. oktobra/listopada 2017. godine.


Unaprijed zahvalni!


Vaša Koalicija ,,Pod lupom"

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (389)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (105)

Providne glasačke kutije (134)

Smanjenje visine glasačkih kabina (32)

Sve navedeno (515)

Drugo (88)

Glasaj

Mapa