Poziv građanima/kama na javnu tribinu u Travniku

Koalicija ,,Pod lupom" poziva građane/ke općine Travnik na javnu tribinu pod nazivom "SLOBODNI I POŠTENI IZBORI ZA SVE GRAĐANE: Uslov koji nema alternativu!"
Poziv građanima/kama na javnu tribinu u Travniku

Javna tribina će se održati 25. aprila/travnja 2017. godine (utorak) sa početkom u 17:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik. Cilj javne tribine je da razgovaramo o ključnim problemima u izbornom procesu, predstavimo preporuke za rješenje problema, te da iste u što skorije vrijeme zagovaramo kod donosioca odluka.


Učesnici javne tribine će imati priliku pogledati izložbu fotografija izbornih nepravilnosti koje su se dešavale za vrijeme Lokalnih izbora 2016. godine, kao i priliku da se direktno obrate donosiocima odluka slanjem razglednica sa zahtjevima za unapređenje izbornog procesa. 


Javnoj tribini će prisustvovati građani općine Travnik, posmatrači Koalicije ,,Pod lupom“ iz općine Travnik i susjednih općina, predstavnici akademske zajednice, nevladinog sektora, civilnog društva i medija.


Ova javna tribina predstavlja nastavak aktivnosti na unapređenju izbornog zakonodavstva u BiH i druga je u nizu od 13 javnih događaja koje će Koalicija ,,Pod lupom“ organizovati širom Bosne i Hercegovine , u 13 različitih opština/gradova.


Prijave možete slati na e-mail adresu prijava@podlupom.org ili putem poziva na broj 033 268 160. 


 

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (375)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (100)

Providne glasačke kutije (124)

Smanjenje visine glasačkih kabina (28)

Sve navedeno (494)

Drugo (85)

Glasaj

Mapa