Predložite i vi modalitete za uvođenje novih tehnologija u izborni proces u BiH

Interresorna radna grupa za analizu stanja i predlaganje modaliteta uvođenja novih tehnologija u izborni proces u BiH poziva političke stranke, nevladine organizacije, akademsku zajednicu, medije i građane da se aktivno uključe u analizu stanja i predlaganje modaliteta uvođenja novih tehnologija u izborni proces u BiH.


Pisane sugestije, prijedloge i ideje koje se odnose na primjenu novih tehnologija u svim fazama izbornog procesa: upis u centralni birački spisak; identifikacija birača na biračkom mjestu; način glasanja; elektronsko prebrojavanje i objedinjavanje rezultata glasanja po biračkim mjestima, izbornoj jedinici, kao i sveukupno za organ koji se bira u Glavnom centru za brojanje; upis i glasanje birača koji se nalaze van Bosne i Hercegovine; livestream zasjedanja organa za provođenje izbora; korišćenje socijalnih mreža i sl. potrebno je dostaviti  preporučenom poštom do 24. marta ove godine do 16:00 sati na adresu Centralne izborne komisije BiH, Danijela Ozme br. 7, 71 000 Sarajevo sa obaveznom napomenom: za Interresornu radnu grupu za analizu stanja i predlaganje modaliteta uvođenja novih tehnologija u izborni proces. Ne otvarati!!!


Isto se može dostaviti do navedenog roka i elektronskom poštom na e-mail: tatjana.krivokapic@izbori.ba .


Pozivaju se domaće i strane kompanije i pojedinci koji žele predstaviti svoje inovativne proizvode - uređaje i softvere - za primjenu u izbornom procesu da kontaktiraju ovu Interresornu radnu grupu kako bi im se pružila mogućnost predstavljanja svojih proizvoda članovima Interresorne radne grupe.


Javni poziv je dostupan ovdje. Za sve dodatne informacije obratite se Tatjani Krivokapić putem e-mail adrese tatjana.krivokapic@izbori.ba .


 

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (375)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (100)

Providne glasačke kutije (124)

Smanjenje visine glasačkih kabina (28)

Sve navedeno (494)

Drugo (85)

Glasaj

Mapa