Saopštenje: Koalicija „Pod lupom“ posmatra opoziv za načelnika opštine Lukavac

Koalicija „Pod lupom“ će posmatrati opoziv za načelnika opštine Lukavac, koji će se održati u nedjelju, 13. maja.
Saopštenje: Koalicija „Pod lupom“ posmatra opoziv za načelnika opštine Lukavac

Za posmatranje opoziva Koalicija će angažovati 63 posmatrača koji će biti prisutni na svim redovnim biračkim mjestima, u izbornoj komisiji za postupak opoziva i mobilnom timu.


Koalicija je donijela odluku za posmatranje ovog opoziva zbog velike zainteresovanosti i upita građana opštine Lukavac da u opozivu učestvuje nestranačko tijelo za posmatranje. Svojim angažmanom i tokom ovog posmatranja, Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštovanje Izbornog zakona BiH, te zaštititi glasove birača. 


Koalicija ,,Pod lupom“ poziva političke subjekte na poštovanje izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja biračkih mjesta, a građane ohrabruje i poziva da izađu na opoziv u što većem broju.


Građani uočene nepravilnosti neposredno prije održavanja opoziva i na dan opoziva mogu prijaviti Koaliciji „Pod lupom“ na broj telefona 080 05 05 05.


Podsjećamo da je Koalicija „Pod lupom“ do sada posmatrala Opšte izbore 2014. godine, Lokalne izbore 2016. godine, prijevremene lokalne izbore u osam opština, prve izbore u novoformiranoj opštini Stanari i ponovljene izbore u opštini Stolac.

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (592)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (178)

Providne glasačke kutije (191)

Smanjenje visine glasačkih kabina (60)

Sve navedeno (879)

Drugo (137)

Glasaj

Mapa