SAOPŠTENJE: Zaigraj kviz ''Prvi put biraš? i osvoji vrijedne nagrade!!!!

Koalicija za slobodne i poštene izbore ‘’Pod lupom’’ kreirala je edukativno-zabavni kviz o izborima.
SAOPŠTENJE: Zaigraj kviz ''Prvi put biraš? i osvoji vrijedne nagrade!!!!

U okviru projektne aktivnosti ''Prvi put biram'' koja podrazumijeva edukaciju mladih birača i biračica iz Bosne i Hercegovine koji su navršili ili će navršiti 18 godina prije izbora (Lokalnih 2016 i Općih 2018) o izborima, načinu glasanja, ulozi izborne administracije i posmatrača/ica, kao i važnosti njihovog učešča u izbornom procesu, Koalicija je kreirala edukativno-zabavni kviz o izborima.

Cilj ovog kviza je motivacija svih građana i građanki da izađu na predstojeće Opće izbore 2018 te da testiraju svoje znanje o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini u konkurenciji sa svim starosnim generacijama.

Za najbolje osigurane su 23 nagrade. Pravo na prve tri vrijedne nagrade imaju najbolje plasirani koji do sada nisu ostvarili svoje biračko pravo odnosno oni koji će ove godine prvi put izaći na izbore. Preostalih 20 nagrada mogu osvojiti sve ostale starosne generacije.

Kvizu mogu pristupiti svi putem putem linka https://bit.ly/2ND0woA a trajat će do 02. oktobra nakon čega će biti uručene nagrade pobjednicima.

Sretno!!!

Nestranački predsjednik biračkog odbora (486)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (134)

Providne glasačke kutije (171)