Koalicija Pod lupom: Posmatrat ćemo sva biračka mjesta u opštini Stolac

Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, nakon pravosnažnosti odluke o poništenju izbora u izbornoj jedinici Stolac, će imati svoje posmatrače na svim redovnim biračkim mjestima na dan ponovljenih izbora, 19.02.2017. godine.
Koalicija Pod lupom: Posmatrat ćemo sva biračka mjesta u opštini Stolac

06.02.2017. - Nakon provedenih Lokalnih izbora 2016. godine, Koalicija „Pod lupom“ je napravila analizu, na osnovu nalaza sveobuhvatnog i dugoročnog posmatranja izbornog procesa u cijeloj Bosni i Hercegovini, koja je predstavljena u Finalnom izvještaju o posmatranju Lokalnih izbora u BiH.  Izvještaj sadrži 34 preporuke za unapređenje izbornog zakonodavstva koje imaju za cilj preciziranje određenih pravnih normi, kroz izmjene i dopune Izbornog zakona BiH i drugih relevantnih akata, a koje bi obezbjedile zakonitost i puno povjerenje u izborni proces u Bosni i Hercegovini.


Podsjećamo da je Koalicija „Pod lupom“ na izborni dan 2. oktobra 2016. godine u opštini Stolac imala posmatrače na svim biračkim mjestima jer je procijenila da je u pitanju opština u kojoj je izborni proces ugrožen. Takođe, Koalicija je prva izvijestila o prekidu izbora na 17 od ukupno 19 redovnih biračkih mjesta na izborni dan. I tokom ponovljenih izbora javnost će blagovremeno biti informisana o toku izbornog procesa u opštini Stolac putem web stranice podlupom.org, kao i na društvenim mrežama.


Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ''Pod lupom'' Jovani Kljajić putem elektronske pošte pr@podlupom.org ili telefona 033 268 160 i 065 252 016.

Anketa

Šta je prioritetno za unapređenje izbornog procesa od preporuka Koalicije ''Pod lupom''?
Rezultati

Nestranački predsjednik biračkog odbora (375)

Javna objava imena svih članova biračkog odbora 30 dana prije izbornog dana (100)

Providne glasačke kutije (124)

Smanjenje visine glasačkih kabina (28)

Sve navedeno (494)

Drugo (85)

Glasaj

Mapa